Per 1 januari 2025 stijgt het wettelijk minimumloon met 2,75%, wat directe impact kan hebben op jouw loonkosten. Het WML wordt vastgesteld door de overheid. Daarnaast start in 2025 de inning voor het Horeca Ontwikkel Platform, waarvoor zowel werkgevers als werknemers een premie gaan betalen. In dit artikel lees je wat deze veranderingen voor jou als ondernemer betekenen en hoe jij je hierop kunt voorbereiden.

Twee keer per jaar stijgt het WML: per 1 januari en per 1 juli van elk jaar. Per 1 januari 2025 stijgt het WML met 2,75%. Dit betekent dat het uurloon van €13,68 stijgt naar €14,06. Met welk percentage het WML per 1 juli 2025 stijgt, wordt in het voorjaar door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekendgemaakt.

Gevolgen voor loontabel Horeca-cao

Op dit moment voeren wij onderhandelingen met de vakbonden over een nieuwe Horeca-cao per 1 januari 2025. Zodra er meer bekend is over de uitkomst van deze gesprekken, passen wij de loontabel zo spoedig mogelijk aan en wordt deze gepubliceerd op onze website.

Premie Horeca Ontwikkel Platform

Cao-partijen hebben in de huidige cao afgesproken dat er in 2024 een platform wordt opgericht. Dit platform ondersteunt en financiert projecten en initiatieven die de hele horecasector ten goede komen. Denk hierbij aan een wervingscampagne om werken in de horeca aantrekkelijker te maken, of een project dat zich richt op het verbeteren van de scholing van medewerkers.

Om dit platform te kunnen bekostigen, wordt er een premie geheven onder zowel werknemers als werkgevers in de horeca. Die premie is verplicht. De maximale totale premie (werkgevers- en werknemersdeel) zal niet hoger zijn dan 0,2% van de loonsom. De premieverdeling tussen werkgever en werknemer is 50%/50%. Als ondernemer betaal jij dus maximaal 0,1% van de loonsom. Op 9 oktober is bekendgemaakt dat het premiepercentage tot en met 31 december 2024 0,0% is, wat betekent dat er tot die datum geen inhoudingen op het loon plaatsvinden. Het premiepercentage voor 2025 wordt later bekendgemaakt.

Lees meer over het Horeca Ontwikkel Platform: Horeca Ontwikkel Platform: wat betekent dit voor jou?

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens