In het vorige week gepresenteerde coalitieakkoord wordt voorgesteld om het lage btw-tarief voor logies af te schaffen. Daarmee stijgt het btw-tarief voor (hotel)overnachtingen van 9% naar 21%. De partijen zijn van plan hetzelfde te doen voor de btw op culturele diensten en goederen.

Wij vinden dit een heel slecht idee. Een verhoging van het btw-tarief zal de sector een nieuwe klap toebrengen die deze niet kan dragen. Daarnaast treft deze maatregel iedereen in de portemonnee en vrezen we dat hotelbezoek en uitgaan straks alleen nog te betalen is voor rijke mensen. Uiteraard laten we het er niet bij zittenen zetten wij alles op alles om dit plan van tafel te krijgen.

Wat doen wij?

Wij hebben vorige week een persbericht verstuurd en zijn diverse Kamerleden aan het benaderen om onze zorgen te uiten. Daarnaast hebben we alle partijen - dus zowel de formerende als de oppositie partijen – een brief gestuurd om onze zorgen te uiten. Dit hebben we gedaan namens verschillende partners in de horeca- en leisurebranche.

Lees de brief

Bekijk het persbericht

We zitten hier bovenop en blijven ons de komende tijd samen met onze partners inzetten om dit voorstel van tafel te krijgen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens