Van 23 tot 29 maart 2020 organiseren de Nierstichting en KHN de derde landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Tijdens deze dagen laten we Nederland een speciaal tasting-menu proeven, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit evenement willen we een zo groot mogelijk publiek aanspreken en laten proeven hoe lekker eten met minder zout is. Wil je na het succes van de tweede landelijke editie ook meedoen met jouw restaurant? Meld je dan nu aan!
Vorig jaar serveerden ruim 120 restaurants een zoutbewust menu en samen ontvingen zij meer dan 3800 gasten. We hopen dat er dit jaar nog meer restaurants mee doen! Samen kunnen we laten zien dat we de gezondheid van onze gasten hoog in het vaandel hebben staan.
Als deelnemend restaurant doe je mee aan een bijzonder mooi culinair evenement, krijg je exposure, een toolkit met informatie over minder zout, betaal je geen afdracht en profiteer je van inkoopvoordeel van partners. Daarnaast helpt de duurzame uitstraling, het beschikbare promotiemateriaal, de flexibele planning op doordeweekse en/of weekend dagen en het onafhankelijke digitale reserveringsysteem (Resengo) om meer gasten te trekken. De prijs en aantal gangen (vanaf 3) bepaal je zelf. Deelname is gratis.
Klik hier voor meer informatie om je aan te melden.
Op restaurantdriedaagse.nl komt een overzicht van de deelnemende restaurants waar de consument kosteloos kan reserveren voor deze actie. In de campagne is veel aandacht voor doorlinken naar de deelnemende restaurants en de online reserveringsagenda.
Wij vragen de deelnemende restaurants het volgende:
Bijna alle Nederlanders (85%) eten te veel zout; op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders heeft chronische nierschade. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen. De Nierstichting en KHN willen daarom met de Restaurant Driedaagse naar voren brengen dat het belangrijk is om minder zout te eten. En dat je culinair kunt genieten van eten met minder zout; ook in de horeca.