Medio september starten KHN en de vakbonden FNV Horeca en CNV de eerste verkennende gesprekken. In deze gesprekken staan we stil hoe het gaat met de horecasector en welke thema’s er leven bij ondernemers en medewerkers.

De formele cao-onderhandelingen gaan begin oktober van start. Deze overleggen gaan over een nieuwe Horeca-cao per 1 januari 2025. De huidige cao loopt t/m 31 december 2024.

Waar zetten we ons voor in?

Wij vinden het belangrijk dat in de Horeca-cao een minimaal pakket aan arbeidsvoorwaarden is geregeld. De cao moet daarnaast ruimte geven aan ondernemers en medewerkers om zelf aanvullende afspraken te maken. Het is belangrijk dat het werken in de horeca aantrekkelijk is en blijft. Mede op basis van de ontvangen input vanuit de vereniging, zoals de reacties op de in juni 2024 verspreide cao-enquête en het advies van de Commissie Sociale Zaken (bestaande uit diverse horecaondernemers), gaan we de cao-onderhandelingen in. Via social media, onze website en de wekelijkse nieuwsbrief houden we KHN-leden tussentijds op de hoogte over de voortgang van de cao-onderhandelingen.

Zie ook de Veelgestelde vragen over de cao-onderhandelingen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens