Leuke opkomst tijdens de horecaondernemersbijeenkomst inzake de horecanota van de gemeente Stichtse Vecht.

Op 22 april 2024 heeft er een horecaondernemersbijeenkomst plaatsgevonden georganiseerd door de gemeente Stichtse Vecht.

Wethouder Dick Polman (Wethouder economie, duurzaamheid, sociaal domein en participatie) en Charlotte Nefs (Accountmanager en Beleidsadviseur Vrijetijdseconomie en Bedrijven, portefeuillehouder horeca) hadden alle horecaondernemers in de gemeente uitgenodigd voor een participatiebijeenkomst om mee te praten over het vernieuwen van de horecanota 2024-2030.

Van Spronsen & Partners horeca-advies heeft in opdracht van de gemeente een eerste verkenning gedaan binnen de gemeente Stichtse Vecht. Enkele cijfers over de gemeente Stichtse Vecht uit de verkenning:

  • 128 horecabedrijven in totaal; waarvan
  • 52 fast service restaurants
    49 restaurants
  • 27 drank verstrekkende horeca

In relatie tot het aantal inwoners binnen de gemeente Stichtse Vecht is de conclusie dat er een goede balans is. Kortom, er is geen overschot noch tekort aan horecabedrijven, is het juist goed in balans.

Ondanks de verwachte groei van het inwonersaantal van 66.800 inwoners (2024) naar 77.900 inwoners (2030) betekent dit dat met het huidige aantal horecabedrijven de balans blijft bestaan.

In een open gesprek zijn de aanwezige horecaondernemers gevraagd om input op de horeca nota, ervaringen met de samenwerking met de gemeente en/of andersoortige meldingen.

Hierop zijn de meerdere onderwerpen op tafel te komen, hierbij een weergave van enkele van deze onderwerpen:

  • aantal aanlegplekken langs de vecht is afgenomen waardoor pleziervaart minder aanlegt en lokale horeca bezoekt
  • gratis parkeren binnen de gemeente is positief punt voor bezoekers
  • aantal parkeerplekken in Loenen is een uitdaging voor bezoekers
  • gemeente Stichtse Vecht moeilijk bereikbaar of reageert slecht (behoefte aan “ondernemersdesk”)
  • onderlinge samenwerking in de kernen is aanwezig
  • onderlinge samenwerking tussen de kernen is er weinig tot niet
  • er is niet voldoende zicht / controle op paracommercie binnen de gemeente.
  • Informatie voorziening richting horeca is beperkt
  • Teruglopend retail aanbod is zorgwekkend voor levendige dorpskernen, horeca lijdt hieronder
  • Bezoekersaantallen dagtoerisme “over de vecht” is groot (circa 40.000 op jaarbasis)

In de avond heeft er eveneens een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden waarover geen informatie beschikbaar is.

Van Spronsen & Partners horeca-advies zal de input van de horecaondernemers en bewoners meenemen in een eerste versie van de horecanota.

Indien je meer informatie wilt hebben of nog zaken kenbaar wil maken om mee te nemen in de horeca nota, laat dit dan weten aan jouw regiomanager Jan Inge Zoutman (ji.zoutman@khn.nl) of 06-51774420.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens