Op maandag 4 november werd Pieter Jan Kruithof van De Groene Lantaarn uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025. Dit gebeurde tijdens de feestelijke lancering van de restaurantgids Lekker500.
De tweede plaats ging naar Jasper Jongejans van Ciel Bleu. Daan van Herwaarde van restaurant Alma behaalde de derde plek. Wij volgden deelnemer Nina Veldhuis de afgelopen maanden tijdens de wedstrijd. Zij werd achtste, een plek waar de jongste finalist van dit jaar heel trots op is. Lees meer over haar avontuur:
De Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs wordt jaarlijks uitgereikt om jong gastvrijheidstalent in Nederland aan te moedigen, met als doel de kwaliteit van het gastheerschap naar een hoger niveau te tillen. De wedstrijd begon al in januari, toen de inschrijving openging. Het eerste wedstrijdonderdeel was een theorieproef en wijn-spijsproef. De tien overgebleven finalisten kregen vervolgens bezoek van de jury in het restaurant waar ze werken. Op 23 september was het laatste onderdeel: de praktijkdag.
Voor De Groene Lantaarn uit Staphorst was het dubbel feest. Het restaurant van Jarno Eggen en Cindy Borger steeg van de tiende naar de derde plek in de Lekker500. Chef Hans van Wolde pakte de eerste plek met zijn Brut172. Jonnie en Thérèse Boer van de Librije moesten plaatsmaken voor hem en eindigden op plek twee.