Steeds meer ondernemers zoeken naar manieren om duurzaam te ondernemen en tegelijkertijd hun marge te verbeteren. Een belangrijke trend die hierin een rol speelt, is de verschuiving van vlees naar meer plantaardige ingrediënten in gerechten. Minder vlees en meer groenten op de menukaart dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar ook aan gezondere marges.

Het gebruik van meer groenten in plaats van vlees verlaagt vaak de inkoopkosten, terwijl gerechten aantrekkelijk blijven voor de gast. Ook kun je inspelen op de groeiende vraag naar vegetarische en plantaardige gerechten, die niet alleen populair zijn onder vegetariërs, maar ook steeds meer de voorkeur krijgen van flexitariërs en bewuste eters.

Lees meer over deze ‘eiwittranisatie’

In Utrecht krijgt dit thema speciale aandacht tijdens de Veggie Week, waarin op 1 oktober World Veggie Day centraal staat. Deze dag staat volledig in het teken van het promoten van vegetarisch eten, zowel binnen de horeca als daarbuiten. De gemeente Utrecht en lokale horecabedrijven grijpen deze week aan om hun gasten te inspireren met verrassende en smaakvolle plantaardige gerechten. Dit biedt ondernemers een unieke kans om nieuwe vegetarische opties uit te proberen.

Het verminderen van vleesgebruik en het promoten van groente-rijke gerechten komt niet alleen de gezondheid van de consument ten goede, maar speelt ook in op de verduurzamingsdoelstellingen van veel horecabedrijven. World Veggie Day en de Veggie Week in Utrecht laten zien dat deze trend niet alleen maatschappelijk relevant is, maar ook kansen biedt voor de horeca om innovatief, duurzaam én winstgevend te opereren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens