De gemeente Zandvoort organiseert maandagochtend 23 september een bijeenkomst over plastic vrije terrassen in Zandvoort. Wil jij graag weten hoe je jouw terras plastic vrij kunt maken? Deze bijeenkomst geeft je tips en tricks hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Aanleiding plastic vrij terras

Door de grote hoeveelheid toeristen die Zandvoort elk jaar bezoeken is zwerfafval in Zandvoort een groot probleem. Naast dat dit er niet erg netjes uitziet is dit ook erg schadelijk voor de natuur. Daarom wil de gemeente haar ondernemers stimuleren geen single-use plastic verpakkingen te gebruiken. Dit doet Gemeente Zandvoort in samenwerking met Plastic Vrij Terras. Op de volgende website kunt u meer lezen over deze beweging: Plastic Vrij Terras.

Positieve ervaringen

In 2021 is al eens zo'n project geweest, toen hebben een tiental strandpaviljoens zich gecommitteerd aan het plastic vrij terras. De ervaringen hiermee waren positief. Er was behoefte aan een herhalingsbijeenkomst om ervaringen uit te wisselen en kennis op te frissen. Zo'n bijeenkomst komt er nu. Deze bijeenkomst is daarnaast bedoeld voor alle horecaondernemers in Zandvoort die graag willen ontdekken hoe zij plasticvrij kunnen worden.

Traject van drie fases

  1. Bijeenkomst op maandagochtend 23 september 2024. Deze bijeenkomst wordt geleid door Plastic Vrij terras, met de eigenaar van The Shore als hoofdspreker. Daarnaast is er ruimte voor ondernemers om ervaringen uit te wisselen.
  2. De gemeente Zandvoort belt in oktober 2024 na over de ervaringen, intenties en behoeftes van ondernemers.
  3. Bedrijfsbezoek op zelfgekozen datum. Op dit bedrijfsbezoek komt iemand van de organisatie van Plastic Vrij terras langs om jou één op één te helpen in het doorvoeren van het plasticvrije terras.

Wat is er dit keer anders?

  • Ook de ondernemers in het centrum zijn welkom om mee te doen.
  • Strandpaviljoens die in 2021 hebben meegedaan én nieuwe aanwas komen samen in één bijeenkomst.

Aanmelden? Dat kan met onderstaande link!

Aanmeldformulier bijeenkomst Plastic Vrij Terras.

Mocht je nog vragen hebben over dit project kun je mailen naar Alannah Cornelissen via acornelissen@haarlem.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens