De gemeente Zandvoort voerde in de afgelopen tijd controles uit op de naleving van de alcoholwet. Kortweg valt deze naleving te verdelen in twee aandachtspunten: 1. Het controleren van het ID bij personen van wie niet met zekerheid kan wordt gesteld dat ze 18 zijn en 2. Het schenken van alcohol aan personen vanaf 18 jaar. Beide aandachtspunten moeten nageleefd worden, indien dit niet wordt gedaan loop je risico op een boete van tenminste € 1.360,-

Bij recente controles in Zandvoort in het centrum en op het strand is gebleken dat bovenstaande aandachtspunten te weinig worden nageleefd en serieus aandacht behoeven, bij zowel ondernemers en de medewerkers. Deze regels komen voort uit landelijke wetgeving die de gemeente Zandvoort op gezette tijden dient te controleren (handhaven).

Mede vanuit de gemeente Zandvoort wordt een dringend beroep gedaan op de verantwoordelijkheid die je als ondernemer hebt, ook voor je medewerkers, om te zorgen dat je de ID-check doet en niet schenkt onder de 18 jaar.

Voor jou als ondernemer zijn diverse middelen beschikbaar om jezelf en je personeel hierin te trainen, onderstaand een aantal links die verwijzen naar verdere informatie en ook gratis trainingsmateriaal. We roepen jullie op om dit signaal serieus te nemen en daarbij je verantwoordelijkheid te nemen en hiermee aan de slag te gaan.

Voor aanvullende vragen over de alcoholwet neem je als KHN-lid contact op met KHN Advies via 0348-489489 of info@khn.nl of neem contact op met je KHN-regiomanager Ivo Berkhoff (06-51174294 / i.berkhoff@khn.nl).

KHN Zandvoort zal met de gemeente Zandvoort overleggen hoe we gezamenlijk de verdere aanpak opzetten om de naleving van het schenken van alcohol te verbeteren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens