De gemeente Den Haag heeft het bestuur van KHN Den Haag gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.
Volgens de nieuwe voedselstrategie van de gemeente, waarin o.a. de eiwittransitie benoemd wordt, wil de gemeente plantaardig eten onder de aandacht brengen.
Zo is er een samenwerking gestart met de KHN om tijdens de Nationale Week zonder Vlees (3 tot en met 9 maart) meer plantaardige opties te stimuleren in Den Haag.
Deelname is een mooie kans om (tijdelijk) nieuwe, plantaardige gerechten aan de menukaart toe te voegen.
Om chefs te helpen met het samenstellen van een verantwoord menu organiseert de gemeente een gratis kookworkshop op maandag 3 februari tussen 13.00 tot 17.00 uur in de Kookfabriek.
De gerenommeerde chef-kok Jonathan Karpathios zal laten zien wat de mogelijkheden zijn om jullie menukaart te verduurzamen en ook nog geld te besparen. Bijvoorbeeld door meer plantaardige gerechten aan te bieden, de balans tussen groente en vlees aan te passen en voedselverspilling te verminderen. Ook is er ruimte om vragen te stellen en zelf aan de slag te gaan.
We hebben nog een aantal plekken voor chefs voor de workshop, zo snel mogelijk aanmelde! (i.v.m. inkopen).
We zoeken ook nog restaurants die wel mee willen doen aan de Duurzame restaurantweek, maar geen behoefte hebben aan de workshop. Iedereen die in deze week extra plantaardige gerechten op zijn menu (lunch of diner) komt in aanmerking voor extra publiciteit/publiekscampagne.
Kijk voor meer informatie en aanmelden op Workshops menukaart van de toekomst - Duurzame stad Den Haag
Aanmelden voor de Duurzame restaurantweek kan tot uiterlijk 17 februari via een e-mail aan duurzaamondernemen@denhaag.nl.