De diversiteit binnen de horeca is groot. Hoe gaaf is het om je talent te tonen op één van de mooiste culinaire wedstrijdpodiums van Nederland? Het Nederlands Kampioenschap, voorheen bekend als de Lekkerste Wedstrijden, is hét evenement om jezelf en je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. En dat is niet de enige reden dat je mee moet doen aan het Nederlands Kampioenschap.
Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert het Nederlands Kampioenschap tijdens de Horecava 2023. Vier dagen, acht wedstrijden, veel verrassende creaties en uiteindelijke verschillende trotse winnaars. Wie durft het aan in 2023? Hier volgen zes redenen om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap.
Het restaurant doet voor het eerst mee met de wedstrijden. “Ten eerste is het een leuke uitdaging voor ons team”, zegt Yolanda Klomp, eigenaar van La Bocca Grande in Helmond. “Het is goed voor de ervaring, promotie en het teamgevoel. Ik denk dat we een heel mooi en hecht team hebben met veel kwaliteiten. Ze zijn op dit moment druk bezig om te bepalen wat ze gaan maken.”
Robbert Jan de Veen van De Daltons in Voorthuizen geniet altijd van de Lekkerste Wedstrijden. Hij is ook enthousiast over wat er achter de schermen gebeurt, vertelde hij eerder tegen Misset Horeca. "Dat is echt ontzettend gezellig. Je hebt contact met andere collega’s, je leert van elkaar, komt met elkaar in gesprek. Je ziet dingen die je misschien in je eigen zaak kunt implementeren. En ik vind het gaaf dat het een echte vakwedstrijd is. Je moet presteren.”
Roland Biermans van Vitam Catering doet sinds 2006 mee en sinds een paar jaar doet zijn dochter Audrey hetzelfde. "Ze was in het begin erg gespannen, maar heeft nu de smaak te pakken en vindt het niet erg om in de spotlights te staan. Ze heeft nu ervaring en kan ervan genieten. Ze is ook als mens gegroeid, absoluut. Voor haar is het een verrijking geweest."
Leanne la Grange van Leanne's Bakery in Zuidland deed mee aan de wedstrijden toen ze nog bij Frietboutique in Rotterdam werkte. "Wanneer je als medewerker daar mag staan, namens het bedrijf, dan is dat niet voor niets. Pak die kans. Het is goed voor je zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en netwerk."
Stads-Koffyhuis in Delft doet al vele jaren mee. Hoeveel keer precies, dat weet mede-eigenaar Ferry van Winden niet. "In ieder geval zijn we een trouwe deelnemer, want we zien echt wel het nut van de wedstrijden in." Voor de medewerkers, maar ook voor het bedrijf. "Je kunt er namelijk veel publiciteit mee vergaren. De plaatselijke krant, landelijke media. Hier liggen dus kansen.”
Bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem staan al vier bekers. Ook in 2023 hoopt eigenaar Iveau Mullink weer op succes, want het trekt altijd mensen naar het restaurant. "Het winnen van deze prijs brengt een enorme drukte met zich mee. Het leeft echt, zelfs gasten vragen wanneer er weer wedstrijden zijn. Ze verwachten van ons dat we meedoen."
Als brancheorganisatie willen wij innovatie en vakmanschap stimuleren. Daarom steunt KHN het Nederlands Kampioenschap dat Stichting de Lekkerste Wedstrijden organiseert tijdens de Horecava. De inschrijving is geopend, wees er op tijd bij! Samen zetten we de horeca positief op de kaart als de leukste branche om je als professional te ontwikkelen.
Het Nederlands Kampioenschap (voorheen de Lekkerste Wedstrijden) vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023.
Maandag 9 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Broodje
15.00 uur: NK Lekkerste Burger
Dinsdag 10 januari
11.00 uur: NK Lekkerste Pasta
15.00 uur: NK Pizza bakken
Woensdag 11 januari
11.00 uur: Lekker Anders
15.00 uur: NK Lekkerste Vegan Burger
Donderdag 12 januari
11.00 uur: NK Loaded Fries
15.00 uur: De Lekkerste Pannenkoek
Deelnemers kunnen zich vanaf nu hier inschrijven.