Sinds de zomer van 2023 is er een nieuwe Pensioenwet. Dat betekent dat er ook voor de horeca en catering een nieuwe pensioenregeling moet komen. In september 2023 kwamen we samen met Veneca tot een voorlopig akkoord met FNV Horeca, FNV Catering, CNV en De Unie. Dit voorlopige akkoord is daarna omgezet in een definitief akkoord. Het plan was om de nieuwe regeling per 1 januari 2025 in te laten gaan, maar nu blijkt dat er toch meer tijd nodig is. Het nieuwe plan is om op 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe pensioenregeling.

Het is heel belangrijk dat de overgang naar de nieuwe pensioenregeling goed en zorgvuldig gebeurt. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om communicatie, systemen en processen voor te bereiden. Ook vindt er afstemming plaats met toezichthouders over de overgang naar de nieuwe regeling. Nu is dus duidelijk geworden dat daar meer tijd voor nodig is, en daarom is besloten om de ingangsdatum te verplaatsen naar 1 januari 2026. Er wordt elk kwartaal geïnventariseerd wat de voortgang is. De huidige pensioenregelingen, zowel de basispensioenregeling als de aanvullende pensioenregelingen, blijven in 2025 van kracht. De premie blijft 16,8%, waarvan werkgever en werknemer ieder de helft betalen.

Lees meer over de nieuwe pensioenregeling

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens