Er is een hulpmiddel ontwikkeld om de maximale capaciteit van jouw horecazaak te berekenen. Om zo jouw horecazaak coronaproef te maken en nog veel belangrijker, om dit letterlijk te kunnen laten zien aan jouw gasten en handhaving.
Stichting Horeca Eindhoven (SHE) heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de heropening van de horeca straks soepel te laten verlopen. Hiervoor is een hulpmiddel ontwikkeld om de maximale capaciteit van jouw horecazaak te berekenen, rekening houdend met de coronamaatregelen. Om zo jouw horecazaak coronaproef te maken en nog veel belangrijker, om dit letterlijk te kunnen laten zien aan jouw gasten en handhaving. Gemeente Eindhoven staat volledig achter dit initiatief, omdat het niet alleen de veiligheid van de gasten waarborgt, maar je als ondernemer ook laat zien dat je er alles aan doet om deze veiligheid te borgen. Het getuigt van motivatie en de bereidheid tot samenwerking om corona gezamenlijk aan te pakken.
Het Keurmerk veilige capaciteit horeca Eindhoven wordt zichtbaar door een raamsticker met daarop het maximaal aantal gasten, waarbinnen de veiligheid wordt gegarandeerd in coronatijd. Je kunt in aanmerking komen voor deze raamsticker door het invullen van een rekentool. Let op! Dit is geen eenvoudige snelle quick fix, maar een waardevolle en uitgebreide berekening van jouw zaak, ondersteund met een plattegrond. Je ontvangt de rekentool na het versturen van het aanmeldformulier op de website van Eindhoven247. Daar vind je ook meer informatie en een instructievideo. Als de berekening + plattegrond akkoord zijn, krijg je een raamsticker.
Hoe kun je je aanmelden voor het Keurmerk veilige horeca capaciteit?
De rekentool (+ instructievideo) is ontwikkeld door Crowdprofessionals. En mede mogelijk gemaakt door KHN Eindhoven en BIZ Eindhoven. Crowdmanagement van Eindhoven247 controleren de ingestuurde aanmeldingen en geven akkoord.