De International Broadcasting Convention (IBC) is een van de meest invloedrijke internationale congressen en beurzen die jaarlijks plaatsvindt in de RAI Amsterdam. Deze toonaangevende conferentie richt zich op de media-, entertainment- en technologie-industrie en trekt professionals van over de hele wereld aan. Het evenement is een broedplaats voor innovatie en spreekt ook de jongere generaties sterk aan. Bovendien sluit het perfect aan bij het streven van de gemeente om respectvolle bezoekers naar onze stad te trekken.

Al jarenlang is IBC een trouwe partner van Amsterdam en levert het evenement een enorme economische waarde op voor de stad. Naast de directe economische voordelen voor de horeca en andere sectoren, bevordert het ook innovatie en kennisontwikkeling in de regio. We zijn dan ook ontzettend trots dat het ons is gelukt om IBC voor de komende jaren te behouden.

Dankzij gezamenlijke inspanningen van verschillende partijen, waaronder de Amsterdamse hoteliers, Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amsterdam, Amsterdam & Partners, Luxury Hotels of Amsterdam en First Class of Hotel Amsterdam, is er een prijsvoorstel aan IBC gepresenteerd. Dit voorstel bleek doorslaggevend in de beslissing van de IBC-board om de komende drie jaar in Amsterdam te blijven, in plaats van te kiezen voor een verhuizing naar Barcelona.

De RAI Hotel Service wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en benadrukt het belang van samenwerken, vooral in tijden van toenemende marktdruk. Dit succes onderstreept hoe belangrijk het is om als collectief naar buiten te treden en versterkt onze externe positionering als stad voor grootschalige internationale evenementen.

Het behoud van IBC in Amsterdam zal niet alleen de zichtbaarheid van onze stad als evenementenbestemming vergroten, maar biedt mogelijk ook kansen voor het aantrekken van nieuwe city-wide events.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens