Vanaf nu kunnen ook (mede-)eigenaren van bedrijfspanden in delen van gemeente Groningen en Westerkwartier een vergoeding aanvragen voor waardedaling van hun pand. Zij moeten daarvoor op 16 augustus 2012 eigenaar zijn geweest van het pand.

Het IMG heeft ons gevraagd om ondernemers in ons netwerk hierop te wijzen. Lees hieronder hun informatie.

Waardedaling niet-woningen
Door bevingen als gevolg van gaswinning kan een bedrijfspand of zakelijk object minder waard zijn geworden. Denk daarbij aan een kantoorpand, winkel of een agrarisch bedrijf. De waardedaling van deze objecten wordt onder bepaalde voorwaarden door het IMG vergoed via de regeling waardedaling niet-woningen. Deze regeling gaat dus over zakelijke objecten die niet als woning gebruikt worden. De waardedaling kan oplopen tot maximaal 12% van de WOZ-waarde. Voor de vergoeding moet de aanvrager of een bedrijf op 16 augustus 2012 eigenaar zijn geweest van het pand.

De regeling is stap voor stap geopend en is nu open voor het hele waardedalingsgebied.

Het waardedalingsgebied en de berekening van waardedaling
De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de WOZ-waarde van het object, het eigendomspercentage, de plek in het waardedalingsgebied en de zwaartecategorie die daarbij hoort. Hoe dichter het object bij de kern van het waardedalingsgebied staat, hoe hoger de impact en de zwaartecategorie.

Website IMG
Op onze website staat een nieuwsbericht over dit onderwerp. U vindt daar ook onze brochure over waardedaling niet-woningen.

We geven graag meer informatie
Lijkt het u interessant om de leden van uw ondernemersvereniging/-netwerk verder over deze regeling te informeren? We zijn altijd bereid om een toelichting te geven op een informatiebijeenkomst en om vragen te beantwoorden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens