Ben jij een werkgever in de horeca met interesse in pensioenen? Heb jij een positief kritische blik en beschik jij over goede communicatieve en relationele vaardigheden? Dan is het Pensioenfonds Horeca & Catering op zoek naar jou! Het pensioenfonds heeft per 1 januari 2025 een vacature voor het verantwoordingsorgaan. Dit orgaan beoordeelt de verantwoording van het bestuur en adviseert het bestuur van het Pensioenfonds over verschillende aangelegenheden.

Het Pensioenfonds Horeca & Catering voert de pensioenovereenkomst horeca uit. In het verantwoordingsorgaan zitten vertegenwoordigers uit de bedrijfstak: vijf werkgevers, acht deelnemers, één ex-deelnemer en één gepensioneerde.

Wat ga jij doen voor het verantwoordingsorgaan?

Je hebt zowel een adviserende als een beoordelende rol. Zo vraagt het fondsbestuur aan het verantwoordingsorgaan bijvoorbeeld advies over bepaalde beleidsbeslissingen. Het bestuur moet zich achteraf ‘verantwoorden’. Het is belangrijk dat de belanghebbenden (medewerkers, werkgevers, ex-deelnemers en gepensioneerden) achter de besluiten van het bestuur kunnen staan en er ook vertrouwen in hebben.

Over de functie

Voor deze functie is het een vereiste dat jij zelf actief horecawerkgever bent of bestuurder in de zin van de Wet op de Ondernemingsraden. Ook moet jouw bedrijf zijn aangesloten bij het Pensioenfonds Horeca & Catering. Het Landelijk Bestuur van Koninklijke Horeca Nederland benoemt de werkgeversleden. De benoemingstermijn is vier jaar. Meer informatie over de functie vind je in de profielschets lid verantwoordingsorgaan.

Interesse?

Mail jouw cv, motivatie en achtergrond vóór 16 oktober 2024 naar het directiesecretariaat van KHN (directiesecretariaat@khn.nl). Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Bart Hogenboom, lid verantwoordingsorgaan (bart_hogenboom@hotmail.com of 06-46438161).

Over het pensioenfonds

Pensioenfonds Horeca & Catering verzorgt de pensioenen voor 1,1 miljoen (oud-)medewerkers in de horeca en catering. Het fonds heeft een bestuur en een Raad van Toezicht. Het bestuur legt ook verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens