Het laatste jaar zijn er veel programma’s opgezet door de overheid, gemeenten, Kamer van Koophandel, MKB Nederland en VNO NCW om ondernemers met schulden te helpen. Partijen weten elkaar steeds beter te vinden en hebben zaken nu overzichtelijk gebundeld.
Op de website www.ondernemen.nl/geldzorgen-de-baas vind je de informatie onderverdeeld in vier blokken:
Wil je meer inzicht in de financiën van je bedrijf, maar heb je minder affiniteit met cijfers? Heb je te maken met het terugbetalen van uitgestelde belastingen en hogere prijzen? Doe dan de Toekomstcheck. Zo zie je hoe je zaak er financieel voor staat en maak je beter onderbouwde keuzes voor je bedrijf.
Blijven de financiële lasten zich opstapelen? Dan kan het zijn dat jouw onderneming in de problemen komt. Terugbetaling van uitgestelde belasting- en coronasteun, prijsstijgingen van energie, transport en grondstoffen en daar bovenop nog eens een personeelsprobleem. Hoe pak je dit aan als ondernemer? Wat zijn je mogelijkheden en welke hulp is er voor je?
Er kan een moment komen dat je wilt stoppen met je onderneming. Het is dan slim om tijdig na te denken wat je precies met je bedrijf wilt. Beëindigen? Verkopen aan iemand anders? Of kijken of je zelf een doorstart kunt maken?
Vier op de vijf werkgevers heeft momenteel te maken met medewerkers met geldschulden. Geldzorgen van je medewerkers hebben ook invloed op je onderneming. Ze hulp bieden is niet alleen logisch vanuit goed werkgeverschap, maar ook belangrijk voor je onderneming.
Zie je door de bomen het bos niet meer en wil je op weg geholpen worden door jouw regiomanager van KHN? Dan is dat uiteraard mogelijk. In een gesprek kunnen jullie samen kijken welke informatie voor jou relevant is om je verder te helpen met de aanpak van jouw schulden. Neem contact op met jouw regiomanager.
Als de financiële lasten zich opstapelen: wat zijn je mogelijkheden als ondernemer?