Als jij statushouders in dienst hebt in jouw horecabedrijf, dan kun je vanaf vandaag subsidie aanvragen om jouw medewerker te ondersteunen de Nederlandse taal te leren. De aanvraagperiode sluit op 30 september 2024, dus maak er nu werk van.

De inzet van statushouders draagt bij aan het verminderen van de krapte op de arbeidsmarkt. En als statushouders gaan werken dan leren zij ook sneller de Nederlandse taal en cultuur. Met deze subsidie krijg je de kans om statushouders duurzaam in te zetten in jouw bedrijf. De subsidieregeling is een aanvulling op de bestaande (financiële) ondersteuning die werkgevers via de regionale Werkgeversservicepunten kunnen krijgen bij onder andere werving en selectie, opleiding en begeleiding van werkzoekenden (waaronder statushouders).

Aanvraag in september

Je kunt de subsidie aanvragen van 2 september 2024 09:00 uur tot en met 30 september 2024 23:59 via het Subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid (UVB). De subsidie is voor maximaal vier statushouders, voor een maximaal bedrag van € 24.000. Je kunt voor de eerste statushouder € 8.000 aanvragen, voor de tweede € 6.000 en voor de derde en vierde elk € 5.000. De subsidie kan worden aangevraagd voor statushouders die vanaf 1 januari 2024 in dienst zijn, of die nog niet eerder in dienst zijn geweest.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er een paar voorwaarden:

  • Je maakt een activiteitenplan. Hierin geef je aan hoe je de begeleiding organiseert, hoe je de (organisatie-)cultuur bijbrengt en hoe je de Nederlandse taal en vaktaal op de werkvloer aanleert
  • Je geeft aan voor welke statushouder(s) je deze subsidie gebruikt
  • Je verklaart dat na de subsidieverlening de statushouder(s) een (leer)-arbeidsovereenkomst aangeboden krijgt of krijgen voor minimaal 20 uur per week voor de duur van ten minste één jaar

Handreiking voor werkgevers

Voor het maken van een activiteitenplan voor statushouders is er door het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid een handreiking voor werkgevers ontwikkeld. Hierin staan (algemene) tips & tricks over hoe je de begeleiding op de werkvloer effectief kunnen vormgeven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens