De afgelopen tijd zijn de gas- en elektriciteitsprijzen verdriedubbeld, en niet alleen voor de consument. Als ondernemer krijg je hier ook mee te maken. Daarnaast stijgen de inkoopkosten steeds harder door tekort aan grondstoffen. Zo is de prijs van boter verdubbeld, stijgt de prijs van meel en hebben ook de brouwers het bier duurder gemaakt. Bereken jij de prijsstijging door aan jouw gasten? KHN geeft advies.
De afgelopen tijd zijn de energiekosten verdrievoudigd. Ondertussen worden grondstoffen steeds duurder. Tegelijkertijd is er een personeelstekort – en moeten ondernemers hogere salarissen hanteren om personeel aan te trekken. Dit allemaal terwijl de meeste horecaondernemers kampen met grote cashflowproblemen, er weinig geld is om te investeren en er onvoldoende omzet is om betalingsachterstanden in te lopen. Veel sectoren binnen de branche gaan dan ook een moeilijke tijd tegemoet.
Om deze reden is prijsstijging inmiddels onvermijdelijk geworden – en geen keuze meer. Bedenk ook dat je als horeca niet achter moet blijven. Ook voor de consument geldt immers dat het leven over de hele breedte duurder wordt. Geen prijsstijging doorvoeren is funest voor je onderneming, want zodra je marges steeds kleiner worden is er al snel geen ruimte meer om te investeren. En investeren is hard nodig om overeind te blijven. Daarom luidt ons advies als volgt:
Heb je vragen over de aanpak van de prijsverhoging en kostenbesparing, of heb je een andere vraag? Dan staat KHN Advies voor je klaar. Ze zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0348-489489. Eén op eén sparren met jouw regiomanager kan natuurlijk ook. Kijk hiervoor op: KHN | Advies van jouw KHN Regiomanager.