Naast dat jij horecaondernemer bent, heb je ook een eigen huishouden. De gestegen voedsel en energieprijzen raken zo niet alleen je horecabedrijf, maar ook je privésituatie en die van jouw medewerkers. Kun jij, of (een van) jouw medewerkers, wel wat hulp gebruiken?
In de week van het geld lanceert Geldfit de online potjes-check. Met deze online tool weten huishoudens voor welke toeslagen en regelingen ze in aanmerking komen. Dat is nodig, want te veel huishoudens maken nu geen gebruik van de voorzieningen die er zijn. De potjes-check is ontwikkeld in samenwerking met De VoorzieningenWijzer en is te vinden via geldfit.nl.
De online tool start met algemene vragen over de situatie van jouw huishouden. Op basis van deze gegevens weet het systeem welke regelingen en toeslagen mogelijk relevant voor jou zijn. Stap voor stap loop je door de tool en ontdek je voor welke voorzieningen je in aanmerking komt. Wie de online check ingevuld heeft, ontvangt een persoonlijk overzicht. Hierin staat uitgelegd hoe je zelf de toeslagen en regelingen waarvoor je in aanmerking komt, kunt aanvragen. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je bellen of chatten met Geldfit, via 0800-8115 of geldfit.nl. Zij brengen je dan in contact met een organisatie in de buurt.
De potjes-check is gebaseerd op de al lopende aanpak van De VoorzieningenWijzer. Deze aanpak wordt door tientallen gemeenten ingezet in hun armoedebeleid. Afgelopen jaren werden op die manier ruim 15.000 huishoudens geholpen via De VoorzieningenWijzer. Gemiddeld leverde hun dat 600 euro op, oplopend tot zelfs duizenden euro’s per jaar. Een voorbeeld is dat veel jongeren geen gebruikmaken van de zorgtoeslag. Dat kan ook voor jouw medewerkers relevant zijn. Hoe meer mensen de weg weten te vinden naar de online check, hoe meer er gebruikgemaakt wordt van de regelingen en voorzieningen de er zijn. Weten dat je gebruik maakt van wat er beschikbaar is, levert niet alleen geld op, maar zorgt ook voor mentale rust.
Om meer mensen grip op hun geld te geven, is Geldfit een campagne gestart samen met 100 bedrijven, zoals banken, verzekeraars, werkgevers en 150 gemeenten. KHN is ook aangehaakt. Ook het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verwijst in haar campagne ‘Je staat er niet alleen voor’ naar Geldfit. Op de website geldfit.nl of via het telefoonnummer 0800-8115 ontdekken steeds meer mensen welke stappen zij kunnen zetten om financieel gezond te worden of te blijven.