Wil je jouw medewerkers tevreden houden? En wil je dat ze op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen in het vak? Kijk dan samen naar de mogelijkheden voor een opleiding of cursus. Daarvoor bestaan verschillende regelingen en subsidies.

Goed geschoold personeel is gemotiveerder en productiever. Uit onderzoek van de ministeries van Onderwijs en Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat studerende medewerkers meer tevreden zijn en bijdragen aan een goede sfeer.

Lager verloop

Bij bedrijven die actief scholing aanbieden, is het verloop lager dan bij bedrijven die dat niet doen. Hierdoor bind je je personeel aan je. Je bespaart dus geld voor werving en selectie, outplacement en ontslag. Én het scheelt je een hoop stress…

Subsidieregelingen

De overheid biedt regelingen en subsidies voor scholing, online training, begeleiding van stagiairs en andere vormen van leren. We zetten alles voor je op een rij:

SLIM-regeling

Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen (SLIM) kun je investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van je personeel. De subsidie is in te zetten voor loopbaanadvies, het ontwikkelen van een aanpak om jouw medewerkers zich verder te laten ontwikkelen (bijv. het opzetten van een bedrijfsschool), of voor de financiering van een praktijkleerplaats in het volwassenenonderwijs. Trainingskosten zelf vallen niet onder deze regeling. Kijk voor meer info op de website van het ministerie van SZW.

Nederland Leert Door

De subsidieregeling Nederland Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioen gerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt of werk zoekt. Ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen via Nederland Leert Door gebruik maken van gratis scholing. Kijk voor meer info op Nederland leert door.

STAP-budget

Jouw medewerkers kunnen een keer per jaar een STAP-budget (Stimulering ArbeidsmarktPositie) van maximaal 1000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling, voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. Check wel of de opleiding die jij of je medewerker wilt volgen, onder de regeling valt. Bij cursussen die worden afgesloten met een SVH-diploma of -certificaat is dit in ieder geval het geval! De volgende aanvraagperiode start op donderdag 1 september 2022 om 10.00 uur. Zorg dat je er snel bij bent want het aantal aanvragen is groot en op is op! Kijk voor meer info op de website van UWV.

Flexibele leerroute

Medewerkers die veel werkervaring hebben maar nog geen mbo- of hbo-diploma, kunnen met een gepersonaliseerde leerroute hun diploma halen. Diverse scholen bieden dit soort trajecten aan. Kijk samen met jouw medewerker naar een passende opleiding.

Online leren met KHN

Via KHN kunnen jij en jouw medewerkers (online) werken aan vakbekwaamheid. In samenwerking met verschillende partners bieden we verschillende e-learnings aan.

Bekijk het aanbod