Met een touringcar zwaarder dan 7,5 ton mag je alleen de binnenstad in rijden als er een ontheffing is. En die kan alleen voor specifieke doelgroepen afgegeven worden. Alleen op de corridor Weesperstraat - Valkenburgerstraat - Kattenburgerstraat mag nog gereden worden zonder ontheffing.

Er zijn haltes voor touringcars. Voor meer info over het beleid, zie Touringcar - Gemeente Amsterdam.

Als je gasten ontvangt die met een touringcar naar Amsterdam komen zouden we graag van je vernemen wat voor een impact het huidige touringcarbeleid heeft op je bedrijf of de omgeving.

Ervaren van het huidige touringcarbeleid: Wat is het effect op jouw bedrijf en de omgeving? Zie onderstaande vragen waar we graag meer inzicht in krijgen.

  • Terugkerende vragen van chauffeurs: Welke vragen worden regelmatig gesteld door touringcarchauffeurs?
  • Communicatie van beleid: Hoe verloopt de communicatie over het beleid naar de chauffeurs? Is dit voldoende of kan het beter als contacten zijn met reisorganisaties en of touringcarbedrijven.
  • Effect van verkeersbesluiten en ontheffingen: Wat is de invloed van recente verkeersbesluiten en verleende ontheffingen op jouw bedrijfsvoering?
  • Bereik van bezoekers en inspanningen: Hoe beïnvloedt het huidige beleid het bereik van bezoekers naar jouw bedrijf?
  • Verbeterpunten: Welke aspecten van het touringcarbeleid kunnen volgens jou verbeterd worden?
  • Verbeteren van haltes en parkeerroutes: Zie je mogelijkheden voor betere haltes en parkeerroutes voor touringcars?
  • Tarieven: Krijg je feedback over de tarieven die momenteel gehanteerd worden parkeerplaatsen voor touringcars?

Om een volledig beeld te krijgen van de huidige situatie en om mogelijke verbeteringen voor te kunnen stellen aan de gemeente en andere stakeholders, vragen we je om deel te nemen aan onze touringcarsurvey.

Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 28 september via e-mail naar e.doornhegge@khn.nl.

Samen kunnen we het touringcarbeleid beter afstemmen, zodat we zowel de beleving van onze bezoekers als de bedrijfsvoering van onze leden kunnen optimaliseren. De gemeente streeft ernaar om de impact van touringcars en grote bezoekersgroepen op de binnenstad te beperken, aangezien deze als ongewenst worden beschouwd. Het beleid en deze inzichten staan vast en zijn niet meer terug te draaien.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens