Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de wetten van voedselveiligheid. Iedere horecaondernemer die eten en drinken bereidt om ter plaatse te nuttigen, is verplicht om volgens de laatste Hygiënecode te werken. In de Hygiënecode wordt eenvoudig omschreven hoe je de voedselveiligheid en hygiëne kunt bewaken.
Als je werkt volgens de Hygiënecode voldoe je daarmee aan de HACCP-eisen, de wettelijke voorschriften van voedselveiligheid. Maak het jezelf gemakkelijk: bestel nu de Hygiënecode en voldoe aan de wet!
Je kunt de gedrukte Hygiënecode eenvoudig via de KHN-webshop bestellen. Je ontvangt de bestelling binnen vijf werkdagen.
Leden van KHN ontvangen € 70 korting! Zij betalen € 40 (exclusief btw) in plaats van de aanschafsprijs van € 110 (exclusief btw).
De Hygiënecode voldoet aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. De code biedt u een totaalpakket van (werk)processen, de frequentie van je registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren. Deze voorbeeldregistratieformulieren kun je ook via het menu aan de rechterzijde op deze pagina downloaden.
De Hygiënecode is ook in het Chinees en Engels beschikbaar. Je kunt deze bestellen via de webshop van KHN.
De Hygiënecode voor de Ambachtelijke IJsbereiding is een aparte code. Je vindt meer informatie over deze code op www.hygienecodeijs.nl
KHN heeft voor jou de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden verzameld. Staat jouw vraag er niet bij en ben je lid van KHN? Neem dan contact op met de KHN Advies via telefoonnummer 0348 48 94 89. Heb je een vraag maar ben je nog geen lid? Kijk op khn.nl/lidworden.
Vanaf 1 september 2020 publiceert de NVWA alle inspectieresultaten van horecalocaties in Nederland. KHN wil dat de NVWA haar werkwijze aanpast....